Lepistes Balıkları Hakkında Bilgiler

Kategori: Bilgi Dağarcığı | 0

Lepistes Balıkları Hakkında Bilgiler

Lepistes Balıkları

Evinde kedi, köpek, kuş, kaplumbağa gibi pek çok hayvan besleyen hayvan severlerin yanında; evlerinin her köşesine kurabilme şansları olan akvaryumlarında hem görsel bir estetik yaratmak adına hem de değişik bir uğraş edinmek adına pek çok balık tutkunu birey de bulunmaktadır.

Tıpkı kedilerde ve köpeklerde olduğu gibi bir sürü türü ve cinsi olan balıkların da her cinsinin beslenme koşulları, doğurma koşulları, yaşam koşulları ve bakım koşulları birbirlerinden değişiklik gösterebilmektedir.

Bu saydığımız nedenler doğrultusunda evlerdeki akvaryumlarda en kolay ve en eğlenceli şekilde bakılacak balık türlerinden biri kuşkusuz ki lepistes balığıdır. Balık bakımıyla ve balık isimleriyle alakalı bir kulaktan dolma aşinalığı olan kişilerin de bu isime yabancı olmadıkları bilinmektedir. Lepistes balığı özelliklerinin internette de çok sık araştırılan bir konu olması, bu anlatılanları destekler niteliktedir.

Lepistes balıklarıyla alakalı en çok arama yapılan konular lepistes balığı ömrü, lepistes balığının doğuracağı nasıl anlaşılır, lepistes balığı ne yer, lepistes balığı kaç günde doğurur, lepistes balığı yemi, lepistes balığı doğumu, lepistes balığı yavruları, lepistes balığı fiyatları ve daha pek çok konu başlığının çevresinde dönüp duran merak sonucu araştırılan kalıplardır. Tüm bu merak edilenler çerçevesinde lepistes balığının genel özellikleri ve lepistes balığı bakımı şu şekilde özetlenebilmektedir;

Lepistes balıkları, hem sakin yapıda hem de dış görünüşleri açısından güzel bir görüntüye sahip olma anlamında olumlu kriterlere sahip olan balıklar olduğundan, akvaryumculukla uğraşan bireylerin bakımlarının da kolaylığı açısından en çok tercih ettikleri balıklar arasında yer almaktadır.

Lepistes balıkları doğum yaptıktan sonra doğurduğu yavrularının da büyümesi oldukça kolay olmaktadır. Ancak bu balığın bir akvaryum içerisinde sadece kendi türleriyle beslenmesi, kendisini daha rahat hissetmesine ve daha uzun süreli yaşamasına yardımcı olmaktadır. Çünkü kendileri tür olarak özellikle dişilerinin çok çabuk strese girerek ölmesi nedeniyle, her ne kadar çoğu durumda çoklu yaşama da ayak uydurabilseler de mümkün mertebe tekli yaşatılmaları önerilmektedir.

Yaşadıkları akvaryumlarda bol miktarda bitki ve bitkiye benzer oyuncakların olması önerilir. Hele ki yetiştirilen balıkların arasında dişi lepistesler de varsa bu mutlaka gerekmektedir çünkü yeni doğan lepistes yavruları akvaryumun içerisindeki bitkilerin arasına saklanma ihtiyacı hissetmektedirler.

Eğer bu kurala uymazsanız yavruların doğmasını beklediğiniz süreç boşuna gitmektedir çünkü saklanamayan yavruları lepistesler kendi yavruları olduklarının farkında olmadan yemektedirler. Ayrıca dişi lepisteslerin aylık olarak en az on, en fazla da elli yavru doğurabildikleri bilinmektedir. Bir dişi lepistesin doğum yapma süresi 27-28 gün civarında olmaktadır.

Cinsiyet ayrımını bu balıklar için yapabilmek de çok kolaydır. Çünkü balıkların arka taraflarında yer alan kuyruk denilen yüzgeçleri geniş ve yelpazemsi yapıdaysa dişi, uzun ve inceyse erkek olduğunun söylenebilmesi mümkündür. Genelde erkek lepistesler daha dikkat çekici ve daha minyon yapıda olmaktadırlar.

Lepisteslerin beslenme düzenlerine gelince yemlerin genelde toz halde verilmesi ve günde bir seferlik yem atımının yeterli olduğunu söylemek mümkündür. Ancak dişilerin doğum yaptığı süreçlerde yavruların daha çabuk gelişip güçlenmesi için konusunda uzman olan kişilere danışıp ek besinleri akvaryuma atabilme şansınız da vardır.

Lepistes balıklarının akvaryum ışıklandırmaları, günlük olarak en fazla 12 saatlik süreçlerde yapılmaktadır. Lepisteslerin renklerinin daha canlı ve daha parlak bir yapıda olabilmesi adına bu ışıklandırmalara özellikle dikkat edilmelidir.

Az önce değindiğimiz akvaryumda mutlaka olması gereken otlar konusunda dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta, lepisteslerin otçul canlılar olduğunu göz önünde bulundurarak akvaryuma konulacak ek bitkilerin bu balıkların yiyemeyecekleri yapıda bitkiler olmasına özen göstermeleri gerekliliğidir. Çünkü onların yediği türde bitkiler konulması, balıkların bu bitkiyi kısa sürede yiyebilmesine ve akvaryumun içinin yine boş kalmasına yol açabilir.

Dişi cinsiyetteki lepistes balıklarının hamile kaldıkları, karın bölgelerin yavaş yavaş şişerek kararmasıyla anlaşılır. Bu durumu fark eden akvaryum sahibinin mutlaka dişi balığı koruma altına alması yani ayrı bir hazneye alıp orada bakımına devam etmesi gerekmektedir. Çünkü hamile lepistesler aşırı stresli olup bu stres yüzünden daha doğum yapamadan da ölebilmektedirler.

Takip Et Ergunca:

Herkes Cennete Gitmek İster ama Hiç Ölmeden Cennete Gidilir mi?

Son yazıları

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir