Bluetooth Nedir?

Bluetooth, kablo bağlantısını ortadan kaldıran kısa mesafe Radyo Frekansı (RF) teknolojisinin adıdır. Bluetooth, bilgisayar, çevre birimleri ve diğer cihazların birbirleri ile kablo bağlantısı olmadan görüş doğrultusu dıışında bile olsalar haberleşmelerine olanak sağlar. Bluetooth teknolojisi 2.4 GHz frekans bandında çalışmakta olup, ses ve veri iletimi yapabilmektedir. 721 Kbps’a kadar veri aktarabilen Bluetooth destekli cihazların etkin olduğu mesafe yaklaşık 10 metredir. Bluetooth adını, 10. yüzyılda Danimarka ve Norveç’i birleştiren Danimarka kralı Harald (Bluetooth, Blatand) ‘tan almıştır. İsim verme olayı bir telsiz teknolojisi ile başlangıçta telekom ve bilgisayar endüstrilerini birleştirmek amacıyla ortak çalışma yapan ve bugün de Bluetooth Special Interest Group (SIG) Bluetooth özel çalışma grubunda etkili olan Ericsson ve Nokia firmalarının çalışması sonucu ortaya çıkmıştır.

Bluetooth SIG, iletişim ve bilgisayar sektörünün lider firmalarından oluşmaktadır. Grubun amacı birlikte çalışarak, açık mimari yapıya sahip olan, telif ve kullanım hakkı içermeyen, kablo bağlantısını ortadan kaldırarak hemen hemen tüm taşınabilir cihazların telsiz bağlantısını sağlı-yırak- birbirleri ile sorunsuzca haberleşmesini gerçekleştirecek bir teknolojik ortam yaratmak ve ortamı desteklemektir. Bir sertifika programı ile farklı üreticilerin üretmiş olduğu Bluetooth cihazlarının birbirleri ile sorunsuz olarak çalışabilmesi sağlanmıştır. Detaylı bilgi için https://www.bluetooth.com adresine bakabilirsiniz.

Bluetooth telsiz teknolojisi cihazlar arasında senkronizasyon sağlamak ve veri aktarmak amacı ile kullanılabilir. Masasüstü ve taşınabilir ve/veya el bilgisayarları arasında herhangi bir kablo bağlantısı olmadan senkronizasyonu sağlamak adres ve takvim bilgilerini aktarmak tipik kullanım örneği olarak verilebilir. Bunu dışında Bluetooth teknolojisi GSM telefonlarını kullanarak masasüstü, taşınabilir veya el bilgisayarlarını şirket netwörklerine veya internete bağlayabilir, dosya alış verişi yapmasına olanak sağlar.

Takip Et Kerim Usta:

Herkesin bir yaşama nedeni var. Benimkiyse, bir "Sevda"...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir