Kınalı Keklik Hakkında Bilgiler

Kategori: Kelimeler ve Anlamları | 4

Kınalı Keklik Hakkında Bilgiler

Kınalı Keklik

Öncelikle kınalı keklik cinslerini ve yaşama ortamlarını tanımaya çalışalım. Avrupa-Asya-Afrika ve Amerika kıtalarında yaşayan aynı ırkın çeşitli türleri bulunmaktadır.

Avrupa’da İngiltere, İspanya, Portekiz, Fransa ve İtalya’nın bir kısmında ALECTORİS-RUFA türü, Yunanistan, Bulgaristan ve Türkiye’nin Ege kıyıları, Akdeniz kıyılarında ALECTORİS-GREACA türü, Türkiye, İran, Irak, ve tüm Orta Asya ülkelerinde ALECTORİS-CHUKAR türü, Afrika’da, Tunus, Fas, Cezayir, Libya’da ALECTORİS-BARBARA türü yaşamaktadır. Amerika’da yaşayan tür Türkiye’den gitmiştir.

Türler arasında en çok birbirine yakın olan GREACA ile CHUKAR türleridir. Neredeyse birbirinden ayırt etmek güçtür. Ancak boyun gerdanından ve alaca sayılarından ayrılabilir. Bu türler de yaşadıkları ortam dolayısıyla birbirlerinden farklılıklar gösterebilirler. Bu fark daha ziyade renk farklılığıdır.

Ülkemizde yaşaması nedeniyle üretim konusunda bu iki türü ele alacağız. GREACA-CHUKAR karışımı olan bir tür de geçiş bölgelerinde bulunmaktadır. Fark edilmesi imkansız gibidir. Sadece alaca tüylerindeki çizgilerden fark edilir.

Doğada çeşitli nedenlerden, yeni yerleşim ve sanayi alanlarının açılmasından ve avlanmadan dolayı yaban hayatının yaşama alanları günden güne daralmaktadır. Alan daraldıkça baskı artmakta, avcı baskısı da eklenince çoğu zaman içgüdü olarak çiftler kuluçkaya yatmamaktadır.

Doğa Koruma Ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nden üretim izni almadan üretim yapmak, üretileni satmak, doğaya salmak yasaktır.

 

Takip Et Kerim Usta:

Herkesin bir yaşama nedeni var. Benimkiyse, bir "Sevda"...

4 Responses

  1. Ünal kays

    Merhabalar kınalı ve beyaz keklikliklerim var 15 tane kadar hepsi aynı kafesteler bunlar kınalı ile beyaz çifleşirmi bukonuda bir bilgi verebilir misiniz

    • Kerim Usta

      Merhaba, üretim kısmında aşağıdaki uyarıya rağmen suistimaller olduğu için düzenlemeler yapılmış olup konu sadece bilgi amacıyla verilmiştir.(sizinle ilgisi yoktur) Konu kişinin izninin olup olmadığını bilemediğimiz için yorumlara kapatılmıştır.Lütfen bir veterinere danışınız.

      Doğa Koruma Ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nden üretim izni almadan üretim yapmak, üretileni satmak, doğaya salmak yasaktır.

  2. akın

    merhabalar benim öce ikitane kekliğim vardı biri dişi biri erkek sonra iki tane dişi aldım onlarda hastalıkmı ne varmış onlar hasta oldu ayırdım ilk biri oldu bir hafta sonra öbürü öldü ama önce ki keklikrim de hasta oldu erkek keklik ölmek üzere kulak tarafından yapışkan bir sıvı geliyor artı cıvık kakasını yapıyor bunun sebebi nedir en kısa zamanda bilgilendirseniz sevinirim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir